
Autor:Denis Vidović
Recept je ljetni. No, niste valjda baš tak gladni da ne možete pričekat koji mjesec.
Sastojci:
1 tikvica, 1 patlidžan, dvije mrkve, dvije paprike, četiri češnja češnjaka, pasirana rajčica, otkoštene i narezane crne masline, neki tvrdi sir (ementaler, kačkavalj, gauda…), kiselo vrhnje, bosiljak, ljuta paprika, peršinov list, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje, 1 dl vina, listovi za lazanje, prstohvat svježe Gorane
Upute za pripremu:
Mrkvu naribajte i stavite je pirjati na maslinovo ulje, tikvicu i patlidžan narežite na prutiće, a papriku na tanke rezance i pridružite mrkvi. Dodajte pasiranu rajčicu, češnjak i začine. Kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj podlijte vinom i ubacite masline. Pospite sjeckanim peršinom. Umak od povrća rasporedite po tepsiji, složite red listova za lazanje, premažite vrhnjem i naribajte sir. Ponavljajte postupak dok ne potrošite umak ili ne izgubite rasudnu snagu. Neka zadnji red bude pokriven listovima za lazanje okrunjenih vrhnjem i naribanim sirom. Lazanje pokrijte aluminijskom folijom i pecite dvadesetak minuta, a zatim maknite foliju i bacite je u smeće. Kad vam je folija već u smeću, pustite da se lazanje zapeku. Ključ uspjeha ovih lazanja je da na njih pozovete Goranu koja ih obožava.
Komentari